top of page

Jocke är född och uppvuxen i Håhult strax utan för Hova där vi fortfarande kan hitta honom en ledig dag. Han är utbildad elektriker,tidigare anställd på Mätse Tissue och dessutom ett stort Dire Straits fan. Jocke började som enbart gitarrist i Dreams men blev tvungen att börja sjunga av Per. Inte långt senare tog han över leadsången helt. Han är en stor livsnjutare och en jäkel på siffror. När han inte är ute och gör dansbanorna osäkra sitter han i studion och rattar på diverse rattar. Inte allt för sällan åker även guran fram där ett och annat blueslick slinker fram och får se dagsljuset. Bästa turnéminne: 2013 När vi fick motta Sveriges Radios Dansbandspris. Grymt härlig känsla!

I de djupaste småländska skogarna hittar vi Fluxerum. Från Fluxerum kommer denna fingerfärdiga ungerska pianist. Utbildad jägarbefäl i militären och pluggat musik i allt från Vetlanda till Los Angeles. Har extremt stor förkärlek till ost, ju rökigare desto bättre, och sitter gärna och knåpar på egna hits på fritiden. En solig och vacker vårdag knyckte Jocke honom från syntsäljandet på 4sound i Örebro och introducerade honom för dansbandsvärlden. Han sa strax upp sig och började spela på heltid. Bästa turnéminnet: Första året på Malung 2014. En dansfest utan dess like!

Trots sin unga ålder har Felix varit med i danssvängen ett bra tag. Han tjänstgjorde i Elisa´s i många år innan han bestämde sig för att byta till modernsidan. Han är en stor Apple nörd och älskar att lära sig nya instrumet. Även Felix gillar att bedriva tid i studion och spela in allt mellan himmel och jord. Han har även jobbat som musiklärare vid sidan av där han lärt ungarna att hitta det rätta gunget. Har man turen att passera vackra Mariestad en solig sommardag är det inte omöjligt att man får glimt av denna bassist swisha förbi på sin longboard. Bästa turnéminne: En varm norrlandsturné sommaren 2014 när vi passade på att stanna vid varje badplats på vägen. Norrland har grymt fina stränder!

Per började spela dansband redan vid tolv års ålder och har varit fast sedan dess. Han har spelat med de flesta i branchen och har ett outömligt förråd av historier som han inte är blyg att dela med sig av. Per är en extrem bussfantaiker och mår som allra bäst bakom ratten när han får lägga mil efter mil bakom sig. När bussen står i stallet njuter han av livet i Hova, där han är favoritkund på den lokala pizzerian. Trots sitt körkort som är fullt med så gott som alla kombinationer som går att få är han allra stoltast över sitt V.I.P Rasta kort som minnsan bara delas ut till de allra bästa yrkeschauförerna i landet. Bästa turnéminnet: 2012 när vi fick chansen att sträckköra från Öland till Bollnäs för att hinna till spelningen i tid. Det va skönt!

Dreams startades 2006 av Per Johansson som ett fritidsprojekt för att dämpa den värsta dansbandsabstinensen som funnits sen hans blyga ålder på 12 år. Dock hade Per inte räknat med att hitta Joakim Rönnqvist som siste man i hans projekt. Per och Jocke fann varandra snabbt och ambitionerna växte. 2008 lämnade Per över rodret till Jocke och Per’s fritidsprojekt började förvandlas till ett etablerat dansband. Namnet Dreams hördes på allt fler läppar och bokningar började trilla in till allt större evenemang. 2012 släppte de sitt första album med hyllade recensioner och ett år senare kom den väntade bekräftelsen när de vann Sveriges Radios Dansbandspris 2013. ”Nytt, ungt och hungrigt” var motiveringen och det var precis vad Dreams var. De jagade ständigt ny mark och fortsatte utveckla den moderna dansbandmusiken. 2014 hoppade Jozsef Nemeth på resan och bandet började hitta sitt rätta sound. Ett årsenare klev även Felix Rajamäki på bussen och cirkeln blev sluten. 2015 släppte bandet sitt andra studioalbum och Dreams hade nu förändrat dansmusiken för alltid. Dreams är idag ett av Sveriges hetaste modernband och drömmen är starkare än någonsin.

JOZSEF NEMETH

KEYBOARD, SÅNG

PER JOHANSSON

TRUMMOR, SÅNG

JOAKIM RÖNNQVIST

SÅNG, GITARR

FELIX RAJAMÄKI

BAS, SÅNG

historia

bottom of page